nieuws

Agendatip: Face Value in TENT Rotterdam

Geen categorie

In plaats van successen, tonen vier Rotterdamse ontwerpers in de tentoonstelling Face Value juist het werk waarin wordt gezocht, geaarzeld en gefaald. Met deze expositie wil TENT in Rotterdam onderzoeken welke waarde autonomie, authenticiteit en oorspronkelijkheid hebben voor de praktijk van Bertjan Pot, grafisch ontwerpers 75B, Sophie Krier en modeontwerper Marga Weimans.

Agendatip: Face Value in TENT Rotterdam

 

Met Face Value richt tentoonstellingsruimte TENT in Rotterdam zich op de herevaluatie van het autonomievraagstuk voor het ontwerpproces. Welke rol speelt onafhankelijk onderzoek, zonder zicht op mogelijke toepassingen, zonder belang, zonder opdrachtgever, in de ontwikkeling van het werk van een ontwerper? In de tentoonstelling presenteren vier prominente Rotterdamse ontwerpers hun autonome onderzoek als structureel onderdeel van hun praktijk.

Individualiteit

In Face Value tonen Bertjan Pot, Sophie Krier, 75B en Marga Weimans hun schatplicht aan de vrije kunsten en ondergraven deels het belang van de eigen opdrachtenpraktijk. Los van vraag en aanbod vragen ze aandacht voor het kwetsbare en moeilijke proces van het onderzoek, op een plek buiten de commerciële arena, ergens tussen het private en publieke moment, waar het niet alleen om (massa)reproduceerbare ontwerpen draait, maar ook om individuele wensen en verlangens.

Face Value is nog te zien tot en met 8 januari in TENT, aan de Witte de Withstraat 50 in Rotterdam. Deze week is de expositie op de gebruikelijke openingstijden te zien, maar op 31 december slechts tot 16 uur. 

Reageer op dit artikel