nieuws

Transparante energiegeneratoren

Geen categorie

Jacques Vink van Ruimtelab bespreekt in het septembernummer op ons verzoek een innovatie die hij als kansrijk beschouwd: transparante energiegeneratoren.

Transparante energiegeneratoren

“In 1981 beschreef Mike Davies in ‘a wall for all seasons’ zijn visie op de gevel van de toekomst”, zo begint Vink zijn betoog. “Afgelopen dertig jaar blijkt zijn idee van ‘the polyvalent wall’ stand te houden en talloze ontwerpers te inspireren. De volgende stap in de realisatie van ‘the polyvalent wall’, is die waarbij energiegenererende systemen onderdeel worden van de transparante gevel.”

Door een consortium van bedrijven onder leiding van het Fraunhofer instituut op dit moment gewerkt aan de ontwikkeling van gevelsystemen die geschikt zijn voor de renovatie van hoogbouw. Drie van deze systemen worden in het artikel nader beschouwd.

  

 

Reageer op dit artikel