nieuws

Team KuiperCompagnons/Royal Haskoning ontwerpen Zeeuws Ziekenhuis

Geen categorie

KuiperCompagnons is samen met Royal Haskoning geselecteerd voor het ontwerp van het nieuwe Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. ‘De Mortiere’ komt tussen Vlissingen en Middelburg. Het ontwerp is gebaseerd op het Zeeuwse landschap met haar bomendijken, vliedbergen, windingels en ‘vaeten’.

Team KuiperCompagnons/Royal Haskoning ontwerpen Zeeuws Ziekenhuis

 

 

Het nieuwe Admiraal De Ruyter Ziekenhuis wordt een gastvrij en herkenbaar Zeeuws gebouw voor heel Zeeland. De nieuwbouw gaat onderdak bieden aan een centrum met bijbehorende zorgfuncties, een spoedeisende hulp, kantoren en commerciële voorzieningen. De beoogde omvang is circa 17.500 m2 bvo

Het team van KuiperCompagnons en Royal Haskoning heeft eerder samengewerkt, onder andere voor het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Architectonisch ontwerp en bouwkundige onderdelen zijn in handen van KuiperCompagnons. Projectarchitect is Rob Kanbier. Royal Haskoning is verantwoordelijk voor de installaties en draagconstructies.

Reageer op dit artikel