nieuws

Meest bekeken projecten juni 2012

Geen categorie

De renovatie en uitbreiding van de voormalige jachtopzienerwoning door Callebaut Architecten is het meest bekeken project van juni 2012. Onderstaand de Top Tien.

 

 

 

De Top 10 van juni:

 

Renovatie
  1. Renovatie en uitbreiding voormalige jachtopzienerwoning
Dat met nieuwe materialen en moderne beeldtaal een respectvolle aanbouw aan een monumentaal pand kan worden gemaakt, bewijst het architectenbureau CALLEBAUT-ARCHITECTEN. Op het grondgebied van een kasteel stond een voormalige jachtopzienerwoning. Deze werd grondig aangepakt. De moderne uitbreiding op het grondgebied waar voorheen de schuur en stallingen stonden, sluit goed aan op de bestaande architectuur.

Riva
  2. Café restaurant Riva Amsterdam
Een plafond met een dynamiek zo golvend als het water van de Amstel rondom, dat is het eerste wat je ziet en voelt wanneer je café-restaurant Riva betreed. Het Amsterdamse bureau HEYLIGERS design + projects tekende voor het interieurontwerp.

Beuk
  3. Woning Bern Heim Beuk in Gent (B)
Dit is een huis dat anders is dan alle anderen in zijn wijk. Woning Bern Heim Beuk van het Gentse bureau de vylder vinck tailleu wil omgaan met de alledaagse verscheidenheid van stedelijke elementen in plaats van deze te negeren. Eén van de drie beuken op het terrein die bij aanvang in de bouwzone stond is niet omgekapt, maar behouden en verwerkt in het ontwerp.

Piano
  4. Piano Huis in Leiden
Het architectenduo Ralf Pasel en Frederik Künzel heeft in Nieuw Leyden wederom een interpretatie van de stadsvilla opgeleverd. Het ontwerp is een antwoord op het grote thema van deze dichte binnenstedelijke wijk: privacy. De thema’s die het ontwerp bepalen zijn: Inkijk en uitzicht, de kwaliteit van prive-buitenruimtes en de ruimtelijke en akoestische wisselwerking tussen een ingetogen plek en het leven in de stad.


  5. Passief huis in Blanden
Deze eengezinswoning heeft de kwaliteiten van een passief huis waarbij duurzaamheid en het efficiënt omspringen met energie centraal staan. Voor het ontwerp, een open volume met een grillige vorm, tekenden HASA-architecten. Het bureau heeft de relatie tussen de ruimtes geoptimaliseerd om tot een compact huis te komen.

Wondelgem
  6. Kantoren in Wondelgem (B)
Het bestaande gebouw dateert van 1972 en voldeed niet meer aan de huidige bouwfysische eisen. Daarnaast was een uitbreiding van de bestaande vierkante meters gewenst. Crepain Binst Architecture tekende voor het ontwerp van de uitbreiding en de renovatie van de kantoren van de firma Denys in Wondelgem.

Echopark
  7. Huis in Echopark Los Angeles (USA)
Dit smalle en lichte huis in Los Angeles heeft wel wat verschillen met zijn buren. Door de gevel die slechts drie meter breed is, lijkt het meer op een Japans bouwproject dan op een Amerikaans. Daarom is het huis ‘Eels Nest’ gedoopt, een naam die ook wordt gegeven aan zeer smalle percelen in Japan.

Aalto
  8. Aalto paviljoen in Helsinki
Een groep studenten van de Finse Aalto Universiteit heeft onder begeleiding van docenten een tijdelijk paviljoen ontworpen in het kader van Helsinki wereldhoofdstad van design 2012. Het is gesitueerd op een braakliggend stuk grond langs de route tussen het Finse Architectuurmuseum en het Designmuseum. In het houten gebouwtje vinden diverse evenementen plaats. Het open en vrij toegankelijke gebouw zal na de zomer worden gedemonteerd.

Oosterdoks
  9. Woongebouw Oosterdokseiland in Amsterdam
Tussen de historische binnenstad van Amsterdam en het IJ ligt het Oosterdokseiland. Hier wordt meer dan 200.000 vierkante meter aan moderne architectuur gerealiseerd. HVDN/Studioninedots ontwierp een woongebouw met horeca en een warenhuis in de plint dat zich kenmerkt door een kloof die het gebouw fysiek scheidt.

Garage
10. Garage Rotterdam
Interieurarchitect Remy Meijers verbouwde een voormalige Volkswagengarage in Rotterdam tot expositieruimte. Zowel de oorspronkelijke functie als de hedendaagse architectuur spelen een belangrijke rol bij de herbestemming van ‘Garage Rotterdam’.

Reageer op dit artikel