nieuws

Haagse Blauwe Aanslag wordt Groene Aanslag

Geen categorie

Het braakliggend terrein van het voormalig krakersbolwerk de Blauwe Aanslag in Den Haag gaat deze zomer door het leven als de Groene Aanslag. Woningbouwvereniging Staedion en enkele omwonenden hebben de handen ineen geslagen om het terrein wat meer kleur te geven.

Haagse Blauwe Aanslag wordt Groene Aanslag

Er is een kas geplaatst voor eetbare planten, een moestuintje en appelbomen. In het Kader van het Jaar van de Bij wordt het terrein ingezaaid met speciale bloemen voor de geel en zwarte insecten.

Staedion heeft tegen een kleine vergoeding jongeren ingezet die de boel hebben opgeschoond. Alle bouwwerken voor het project zijn gemaakt van restmateriaal wat nog op het terrein van de voormalige Blauwe Aanslag, het Haagse belastingkantoor, lag. De kas is bijvoorbeeld gemaakt van bouwhekken en de stenen zijn gebruikt voor bloemperkjes. 

De tuin is geen vaste invulling van de locatie. Het experiment loopt totdat Staedion kan beginnen met fase twee van het woningbouwproject op het terreEen woordvoerder liet weten dat het streven september is, maar de eerste schop pas de grond in gaat als 70 procent van de koopwoningen daadwerkelijk is verkoch.

Reageer op dit artikel