nieuws

Eredoctoraat VU Amsterdam voor Koolhaas

Geen categorie

Rem Koolhaas ontvangt op 19 oktober het eredoctoraat van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Dat heeft de universiteit maandag laten weten. Koolhaas krijgt het eredoctoraat volgens de universiteit voor zijn “uitzonderlijke verdiensten op het terrein van de architectuur en in het bijzonder zijn vernieuwende theoretische bijdragen aan het debat over architectuur, stedenbouw en landschappelijke ruimte’’.

Eredoctoraat VU Amsterdam voor Koolhaas

 

Dezelfde onderscheiding gaat naar Peter Kapitein, medeoprichter en ambassadeur van de stichting Alpe d’HuZes en Inspire2live. Hij ontvangt de eretitel voor zijn “uitzonderlijke verdiensten ten behoeve van het onderzoek naar en verbetering van de mogelijkheden van leven met kanker’’. De actie Alpe d’Huzes, waarbij de Alpe d’Huez wordt beklommen om geld op te halen voor de strijd tegen kanker, wordt woensdag 6 juni gehouden.

ANP

Reageer op dit artikel