nieuws

Winnaar de Architect fotografiewedstrijd bekend

Geen categorie

Met de foto ‘Always sunshine’ heeft Nina Kopp uit Amsterdam de ‘de Architect fotografiewedstrijd’ gewonnen. De foto wordt afgedrukt op de cover van het septembernummer. Tevens ontvangt Nina een boekenpakket t.w.v. 250 Euro, ter beschikking gesteld door 010 Publishers. De jury, bestaande uit Jeroen Musch, Hans de Jong en Harm Tilman, was onder de indruk van de manier waarop de winnares het thema van herstructurering in beeld brengt.

Winnaar de Architect fotografiewedstrijd bekend

Het winnende beeld maakt deel uit van een serie waarin tijdelijke oplossingen van hergebruik voor leegstaande complexen in stedelijk en landelijk gebied worden getoond. De winnares heeft deze niet alleen goed in beeld gebracht, maar heeft er ook magie aan toegevoegd.

 
De winnende inzending van Nina Kopp.

Hoog niveau

Voor de wedstrijd hebben 36 mensen 111 foto’s ingestuurd. De jury toonde zich verrast door de breedte en variëteit van de inzendingen, gaande van documentaire en professionele fotografie tot eigenzinnige en ronduit experimentele beelden. Bijzondere waardering toonde de jury voor fotografen die hun inzending in de vorm van een serie hadden ingestuurd. Het niveau van de inzendingen was volgens de jury hoog.

De competitie

De winnaar werd gekozen uit de vier inzendingen die tot de tweede ronde waren doorgedrongen. De foto van Sigrid Schaap sprong er duidelijk uit, maar haalde het net niet. De jury loofde het haast surrealistisch karakter van het gebouw aan het kanaal te Amersfoort. Het hart van de jury klopte ook sneller bij de inzending van Christian Müller. Een zeer goed en buitengewoon interessant beeld, aldus de jury, maar technisch niet helemaal in orde.


Christian Mueller zond deze foto in van een garage in Kuala Lumpur die ook wordt gebruikt als kantoor, café en woning.


Sigrid Schaap fotografeerde het kantoor van verfproducent Rohm Haas in Amersfoort.

Alle inzendingen voor de fotografiewedstrijd zijn samengebracht in een , waar ze in alle rust kunnen worden bekeken.

 

 

Reageer op dit artikel