nieuws

Ontwerpvoorstel McDonalds Coolsingel Rotterdam

Geen categorie

Niet alleen Rotterdammers is het roodgele McDonalds-paviljoen op de Coolsingel een doorn in het oog, ook TomDavid Architecten ziet op de plek voor het oude postkantoor liever iets anders staan. Het bureau maakte een ontwerpvoorstel voor een mogelijke McDonalds-flagshipstore.

Ontwerpvoorstel McDonalds Coolsingel Rotterdam

 

 

 

Tom David Architecten maakte de studie en het ontwerpvoorstel ondanks dat de McDonalds nog enkele tientallen jaren een erfpachtovereenkomst heeft voor deze toplocatie op de Coolsingel en ook niet van plan deze daarna op te willen geven. Het nieuwe ontwerp lijkt er, ook al kan het rekenen op brede steun, voorlopig niet te komen. Desondanks hoopt het architectenbureau op een transparante discussie met alle betrokken partijen.

ToMDavid_McDonald studie - Coolsingel

Suggesties partijen

In het voorstel van TomDavid zijn de wensen van bijna alle partijen verwerkt, zoals:
– een vrijer zicht op het postkantoor voor het publiek
– oriëntatie van het paviljoen naar alle zijden
– betere integratie op de Coolsingel
– restaurant op de begane grond, toiletten en kantoren onder het maaiveld
In het voorstel dient het dak dient als een stedelijke tribune, als het ware een oplopend dakterras, georiënteerd naar het plein voor het postkantoor.

Tom David Architecten McDonald Coolsingel studie

Verbinding

De open en transparante gevel vormt een opvallende, tweezijdige entree naar de Coolsingel en de Meent. Door de verplaatsing van het terras van de Meent-zijde naar het dak en het plein wordt er een volwaardige verbinding gemaakt tussen de Coolsingel en de Meent. Op deze wijze worden zowel de nieuwe (zij)entree van het postkantoor als de entree van McDonalds onderdeel van een breed voetgangersgebied onder een rij prachtige oude bomen.

Reageer op dit artikel