nieuws

Londen OS 2012: kabelbaan en fakkel

Geen categorie

Speciaal voor de Olympische Spelen die op 27 juli in Londen van start gaan wordt een kabelbaan over de rivier de Theems aangelegd. De kabelbaan gaat de North Greenwich Arena (de O2 Arena) met het ExCel stadion aan de andere kant van het water verbinden. Tijdens de Spelen worden zo’n 2500 bezoekers vervoerd. De reistijd wordt hiermee verkort van 30 tot 10 minuten.

Londen OS 2012: kabelbaan en fakkel

 

Olympisch vuur

Vandaag, vanavond om precies te zijn, arriveert het Olympisch Vuur in Cornwall. Het vuur werd op traditionele wijze in Griekenland ontstoken en overhandigd aan de uit Londen afgereisde delegatie, bestaande uit onder ander David Beckham. Vanaf morgen begint dan de 70 dagen durende tocht door het Verenigd Koninkrijk.

Olympische Vlam 

De Toorts heeft 8000 uitgesneden cirkels die de 8000 toortsdragers vertegenwoordigen. Het ontwerp is van studio Barber Osgerby (Edward Barber en Jay Osgerby). In april 2012 is het verkozen tot Design of the Year 2012. De titel ging toen in de categorie naar het Veldrome, een ontwerp van Hopkins Architects. 

 

Reageer op dit artikel