nieuws

Lintjes voor Mick Eekhout en Jeanne Dekkers

Geen categorie

Sinds vorige week mogen Mick Eekhout en Jeanne Dekkers als Ridder door het leven. Tijdens de traditionele lintjesregen kregen zij de versierselen opgespeld behorend bij respectievelijk de Orde van de Nederlandse Leeuw en de Orde van Oranje Nassau.

Lintjes voor Mick Eekhout en Jeanne Dekkers

 

 

 

Mick Eekhout – Ridder Orde van de Nederlandse Leeuw

Eekhout werkte onder meer aan de sandwich-daken van het Rabin Center in Tel Aviv, Israël, en de glasgevel met composieten van de Hogeschool INHolland in Delft. In 1991 is hij benoemd tot hoogleraar productontwikkeling aan de TU Delft. Vanaf 1992 is hij ook voorzitter Productontwikkeling aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft.  Mick Eekhout speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de RDM Campus in Rotterdam, vooral bij de ontwikkeling van het Concept House Village.

Eekhout
Daarnaast was hij oprichter van het Instituut 3TU Speerpunt Bouw dat onderzoek in de bouwwereld op een hoger plan wil brengen. In 2003 werd hij als eerste ontwerper toegelaten tot de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen. Ook is hij gekozen tot lid van het Forum voor Techniek en Wetenschap, tegenwoordig Academie voor Technologie en Innovatie, en life long member of the Institution of Architect-Engineers. Naast hoogleraar is Eekhout directeur van het door hem opgerichte bedrijf Octatube Space Structures bv.

 Jeanne Dekkers 

Jeanne Dekkers – Ridder Orde van Oranje-Nassau

Daarnaast ontving Jeanne Dekkers Ridder een koninklijke onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau. Dekkers is deeltijdhoogleraar Architectural Design and Engineering aan de faculteit Bouwkunde van de TU/e. Sinds 1998 is zij directeur/eigenaar van Jeanne Dekkers Architectuur in haar woonplaats Delft. Dekkers heeft zich jarenlang belangeloos en met grote interesse ingezet voor het initiëren en stimuleren van, en participeren in een groot aantal culturele projecten. Kunst werd zoveel mogelijk een integraal onderdeel van haar gebouwen. Een mooi voorbeeld hiervan is de oprichting van Het Meisjeshuis in Delft.

Reageer op dit artikel