nieuws

Kossmann.deJong onderscheiden voor twee projecten

Geen categorie

Tijdens het Keying into the Brain mediafestival zijn in de categorie Ruimtelijke Media en Gelegenheidsprojecten twee Gouden Reigers uitgereikt aan Kossmann.deJong. Een voor de inzending Het Grachtenhuis en een voor de Donkere Kamer in het Nederlands Fotomuseum (inzending samen met Tungsten Studio).

Kossmann.deJong onderscheiden voor twee projecten

 

De Donkere Kamer

In de tentoonstelling De Donkere Kamer wordt aan de hand van de rijke museumcollectie van Het Nederlands Fotomuseum ruim 185 jaar fotografie door Kossmann.deJong tot leven gewekt.  Voor de tentoonstelling is een ruimte van 250 m2 omgebouwd tot een bijzondere donkere kamer. In deze interactieve donkere kamer baden 50 ontwikkelbakken in rood licht en is een lichtwand met tijdslijn te zien die op een enorme negatiefstrook lijkt. De bezoekers kunnen zelf 22 filmpjes activeren door het vel dat zij bij aanvang hebben ontvangen in een ontwikkelbak te leggen. De filmpjes zijn gemaakt door Tungsten Studio.

Het Grachtenhuis

In Het Grachtenhuis wordt het verhaal van de Amsterdamse grachtengordel in korte tijd tot leven gebracht voor toeristen en nieuwe Amsterdammers. De multimediale vertelling is gebaseerd op geschiedkundige feiten, maar wordt verteld met moderne middelen. Door te werken met maquettes, animaties, 3D- en wandprojecties in combinatie met verhalen en geluidsfragmenten komt het verhaal in vijf verschillende kamers voor een breed publiek tot leven, zonder dat er gebruik gemaakt hoeft te worden van tekst. De multimediale vertelling van 45 minuten in Het Grachtenhuis is bedoeld als startpunt voor een culturele en geschiedkundige ontdekkingsreis langs de echte grachtengordel.

De Gouden Reigers

De Gouden Reigers worden jaarlijks uitgereikt aan de beste vernieuwende projecten op het gebied van doelgroepcommunicatie met audiovisuele en interactieve media. In totaal werden dit jaar 75 projecten ingezonden waarvan 17 genomineerd werden in 6 categorieën.

 

Reageer op dit artikel