nieuws

Diederendirrix ontwerpt Spilcentrum Reigerlaan Eindhoven

Geen categorie

Diederendirrix heeft de selectie gewonnen voor het Spilcentrum Reigerlaan in Eindhoven. De opdracht betreft de uitbreiding van de bestaande basisschool Reigerlaan, een rijksmonument, tot spilcentrum. Dit zal naast de basisschool een kinderopvang, een peuterspeelzaal en een gymzaal omvatten.

Diederendirrix ontwerpt Spilcentrum Reigerlaan Eindhoven

De bestaande bebouwing bestaat uit een monumentaal hoofd- en bijgebouw uit respectievelijk 1915 en 1927, plus een zestal noodunits met daarin zes groepslokalen. In 1933, 1960 en 1980 zijn de bestaande gebouwen uitgebreid en in 2002 is het gebouw hersteld na een grote zolderbrand.

  

Salto basisschool Reigerlaan is de hoofdgebruiker van het nieuwe Spilcentrum. De zes noodlokalen worden vervangen en opgenomen in de nieuwe uitbreiding, die plaatsvindt op het eigen terrein. De totale omvang dient geschikt te zijn voor negentien onderwijsgroepen. Voor de uitbreiding van de basisschool is 940 m2 BVO beschikbaar,.

  

Kinderopvang

De kinderopvang zal met twee lokalen à 120 m2 worden opgenomen in het totaalplan.Er komt dagopvang, tussenschoolse opvang en buitenschoolse opvang.

Peuterplaza

De peuteropvang zal worden verzorgd door Peuterplaza, onderdeel van Lumens Groep Eindhoven. Peuterplaza krijgt 1 lokaal á 120 BVO toegewezen in het concept. Peuterplaza zal nauw samenwerken met de kinderdagopvang en de groepen 1 en 2 van de basisschool.

Reageer op dit artikel