nieuws

Renovatie Academie voor Beeldende Vorming

Geen categorie

De Academie voor Beeldende Vorming zal komend jaar grondig worden gerenoveerd door Verlaan & Bouwstra en Marx & Steketee. Dit is de uitslag van een niet-openbare Europese aanbesteding.

Renovatie Academie voor Beeldende Vorming

 

 

 

 

In de visie van Verlaan & Bouwstra en Marx & Steketee blijft het historische gebouwweefsel intact en moderniseren zij de ateliers conform de huidige klimaateisen en energiebeheersing. In de lengterichting komt een Open Core: een centrale atriumachtige expositie- en ontmoetingsplek.

Zodra het definitieve ontwerp gereed is, gaan de sloop- en bouwwerkzaamheden van start. De Academie verhuist minimaal een jaar naar een tijdelijke locatie. Het streven is het negentiende-eeuwse monument begin 2014 weer in gebruik te kunnen nemen.

De Academie voor Beeldende Vorming is gelegen aan het Hortusplantsoen, tussen de historische Hortus Botanicus en de drukke Weesperstraat. Ongeveer 350 studenten volgen daar de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving. Na drie nieuwbouwprojecten (de Theaterschool in 1996 en de Filmacademie in 1999 en het Conservatorium van Amsterdam in 2008) en twee renovaties (Academie van Bouwkunst in 2006 en Reinwardt Academie in 2010) is de Academie voor Beeldende Vorming de laatste faculteit van de AHK die een modern, op het specifieke kunstonderwijs toegerust gebouw krijgt in het centrum van Amsterdam.

Reageer op dit artikel