nieuws

Definitief ontwerp NatLab 2.0, Strijp-S

Geen categorie

Het definitief ontwerp voor het exterieur van het Natlab 2.0, een ontwerp van N-architecten, nadert de laatste stap in het bouwproces van dit gemeentelijke monument. In september vangt de renovatie en verbouwing aan, om vervolgens in september 2013 gereed te zijn voor de start van het film- en theaterseizoen.

Definitief ontwerp NatLab 2.0, Strijp-S

 

 

Het nieuwe Natlab gaat instellingen huisvesten met verwante, culturele functies, zoals film, evenementen, theater en Nieuwe Media.  Naast ruimte voor nieuwe initiatieven wordt het originele Auditorium van het Philips Natuurkundig Laboratorium in oude luister hersteld. In het hoofdgebouw komt een vlakke vloerzaal met een inschuifbare tribune (circa 200 zitplaatsen) voor zowel film, theater als Nieuwe Mediaproducties; het Natlab krijgt acht (film)zalen. Tussen de diverse gebruikers vormt een Grand Café met ruimte voor 150 zitplaatsen een van de verbindende schakels. 

Het ontwerp van N Architecten gaat onderdak bieden aan  Plaza Futura, samen met BROET en Baltan, mogelijk de Eindhovense School en andere. De verbouwing kost een eenmalige investering van 14 miljoen euro, betaald door diverse overheden, zoals de Provincie Noord-Brabant en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven.

Bron: Eindhoven.nl

Reageer op dit artikel