nieuws

Dakmoestuin op kantorencomplex Schieblock

Geen categorie

Op 19 april moet het klaar zijn, de moestuin op het dak van kantorencomplex Schieblock aan de Schiekade in Rotterdam. Codum en Bureau ZUS maakten het plan voor de ‘dak-akker’ dat samen met dakboerin Annelies Kuipers uit Haarlem wordt ingericht en ingeplant.

Dakmoestuin op kantorencomplex Schieblock

 

 

 

Op het dak wordt niet alleen groente of fruit geteeld, er komt ook een bijenkorf en een klein informatiecentrum met een educatief karakter. De verse dakproducten worden geleverd aan lokale restaurants en de dakakkerswinkel ter plekke.

Dakakkers 

Het moestuindak is onderdeel van het grotere project de Testsite Rotterdam. Dit is een meerjarig project van de Internationale Architectuur Biënnale (IABR) en het architectenbureau ZUS. De Testsite Rotterdam is gericht op Rotterdam Central District, het gebied tussen Centraal Station en het Hofplein.

Het project Dakakker wordt gekoppeld aan de Luchtsingel, een 350 meter lange voetgangersbrug tussen het Centraal Station en de Hofbogen in Rotterdam – Noord, waardoor dit deel van de stad ook voor voetgangers veel makkelijker bereikbaar wordt. De loopbrug gaat dwars door het Schieblock waardoor ook de dakmoestuin goed toegankelijk is voor bezoekers. De Luchtsingel is onlangs bekroond met het Stadsinitiatief 2012 van Rotterdam. 

Dakkers

Het plan is een initiatief van CODUM en Bureau ZUS. Het project komt tot stand met steun van eigenaar LSI en de gemeente Rotterdam. Engineering en uitvoering Binder Daktuinen uit Poortugaal en Optigroen Dak- en Gevelbegroeiing uit Amersfoort.

Reageer op dit artikel