nieuws

App speciaal voor opdrachtgevers, architecten en beleidsmakers

Geen categorie

Binnenkort gratis te downloaden: een app speciaal voor wethouders. Daarnaast kan hij ook ook interessant zijn voor andere opdrachtgevers, architecten en beleidsmakers. De eerste in gaat over herbestemmen.

App speciaal voor opdrachtgevers, architecten en beleidsmakers

 

 

 

De app bundelt de ervaringen Andy Dritty, Dennis Straat, Ewout Cassée en  Wouter Ruifrok, vier wethouders die deelnamen aan de Opdrachtgeversschool over herbestemming.

De vier wethouders hebben hun belangrijkste inzichten geformuleerd. Voor Andy Dritty (Landgraaf) is economische dynamiek de grondslag voor alle plannen, maar zijn geschiedenis en beleving net zo van goed belang bij herbestemming. Dennis Straat (Zaanstad) ziet frictie tussen bestaand en nieuw beleid. Hij constateert verder dat tegenstrijdigheden ontstaan bij teveel beleid. Ewout Cassée (Haarlem) wijst op het belang van inspiratie als motor en op de noodzaak om de openbare ruimte in de omgeving aan te pakken, zodat mensen zich daar prettig bij voelen. Wouter Ruifrok (Noordoostpolder) pleit voor flexibele herbestemmingsplannen om geen mogelijkheden af te snijden.

Ook in de app: adviezen van diverse deskundigen: ‘Hoe voorkom je overheidsverslaving?’ Met geïllustreerde praktijkvoorbeelden uit de verzamelingen van Architectuur Lokaal en het Nationaal Programma Herbestemming toont de app dat herbestemmen in het hele land praktijk is.

Reageer op dit artikel