nieuws

Zelfherstellend beton

Geen categorie

De afdeling ‘Selfhealing materials’ van de TU Delft heeft in samenwerking met Marcus architecten een paviljoen gebouwd met een beton van amper 6 mm dik. Door kalksteenproducerende bacteriën die aan het betonmengsel wordt toegevoegd kunnen scheuren in het beton worden gedicht. Meer lezen over dit innovatief beton kan in het nieuwe maartnummer van de Architect.

Zelfherstellend beton

 

De bacteriën beletten dat vocht niet in het beton kan dringen, zo wordt de bewapening niet aangetast en wordt het mogelijk om dunnere betonconstructies te plaatsen. Dankzij de kalksteenproductie wordt de CO2 uitstoot gereduceerd en heeft het beton een veel langere levensduur. De TU Delft zal de ontwikkeling van het beton nog twee jaar opvolgen om te onderzoeken in welke omstandigheden de bacteriën in leven blijven en ze het beton blijven herstellen.

  

Reageer op dit artikel