nieuws

Nominaties BNA Gebouw v/h Jaar 2012: Regio Oost

Geen categorie

De voorronde van de architectuurprijs BNA Gebouw van het Jaar 2012 in de Regio Oost heeft drie nominaties opgeleverd. Finalisten zijn FARO Architecten, Marlies Rohmer en cepezed. De uitslag is op 19 april

 

 

 

 

De nominaties

– Kerkje in Elspeet van FARO Architecten uit Lisserbroek
– PANORAMA, energieneutrale MFA in Veenendaal van Architectenbureau Marlies Rohmer uit Amsterdam
– PAS Reform in Doetinchem van architectenbureau cepezed uit Delft

Eervolle vermeldingen

Daarnaast kende de jury twee eervolle vermeldingen toe aan de projecten Afval Breng Station in Veenendaal (MIES Architectuur, Ede) en Entreegebouw en depot voor Paleis Het Loo in Apeldoorn (Architectenbureau K. van Velsen, Hilversum).

Prijsuitreiking

De jury kiest uit de nominaties een regionale winnaar. Deze wordt op donderdag 19 april 2012 bekendgemaakt in Windesheim Gebouw X. Dit project werd vorig jaar uitgeroepen tot BNA Gebouw van het Jaar 2011.

Finale

De genomineerde projecten dingen, samen met nominaties uit vier andere regio’s, mee naar de landelijke hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2012, die op 16 mei in Amsterdam wordt uitgereikt. Daarnaast kan iedereen nog stemmen voor de publieksprijs op www.bnagebouwvanhetjaar.nl, die de BNA dit jaar voor het eerst organiseert.

 

Reageer op dit artikel