nieuws

Meest bekeken projecten februari 2012

Geen categorie

Het ontwerp van Ruud van Oosterhout Design voor de Hair spa van Rob Peetoom in Kerobokan, Bali is het meest bekeken project van februari 2012. Onderstaand een overzicht van de projecten die eveneens in de belangstelling van onze bezoekers stonden.

Meest bekeken projecten februari 2012

 

 

De Top 10

 Hair
1. (-) Hair spa Rob Peetoom in Kerobokan, Bali
Kapper Rob Peetoom richtte op Bali, het Indonesische eiland waar hij na één bezoek verliefd op werd, een nieuw concept op: de hair spa. Naar Amerikaans voorbeeld biedt deze verzorging van haar en hoofdhuid, op een plek waar lichaam en geest ook langdurig kunnen ontspannen en opladen. Ruud van Oosterhout ontwierp een exotische idylle, waarin de natuur voor een gevoel van ‘wellbeing’ zorgt.

 Loo
2. (-) Entreegebouw en depot Paleis Het Loo Nationaal Museum
Het ontwerp van Koen van Velsen voor het entreegebouw en het textiel depot van het Paleis Het Loo Nationaal Museum bouwt voort op de aanwezige ruimtelijke scenario’s. Een nieuw entreegebouw was noodzakelijk omdat de bestaande voorzieningen niet langer een optimale werkomgeving boden voor de medewerkers. Daarnaast ontstond de behoefte om bezoekers beter te kunnen ontvangen en te informeren bij binnenkomst.

 Kabouter
3. (-) Kaboutergarage Almere-Buiten
Een parkeergarage die niet de allure heeft van een blok beton en waarin je niet bang hoeft te zijn als de avond valt? Dat is mogelijk. Mei architecten verwerkte het groene karakter van Almere-Buiten, met z’n windmolens en rietkragen, in een innovatief ontwerp. In een brief, geadresseerd aan de redactie van de Architect, vertelt projectarchitect Robert Winkel waarom tuinkabouters en bloempotten de gevel van de parkeergarage sieren en hoe de geveldelen zijn gemaakt. “Het is een garage om van te houden”, aldus de architect.

 Breda
4. (-) Startersappartementen in Breda
Het appartementengebouw ligt in de wijk Brabantpark in Breda. De omgeving wordt gekenmerkt door gesloten bakstenen bouwblokken uit de jaren zestig en zeventig. Grosfeld van de Velde tekende voor het ontwerp

chalet
5. (-) Chalet Béranger in Saint-Martin de Belleville
De opdracht een chalet te verbouwen tot ruime familiewoning is ingevuld door de traditionele architectuur te behouden, terwijl het interieur een innovatief karakter heeft.

Penthouse
6. (-) Penthouse in Kitzbühel, Tirol (A)
Op een toplocatie in het centrum van het wintersportplaatsje Kitzbühel heeft Atelier Heiss Architekten een luxe penthouse gerealiseerd. Centraal in het twee verdiepingen tellende penthouse staat een elliptische trap gemaakt van ruw ijzer waarvan de lasnaden nog zichtbaar zijn. Het vormt een groot contrast met de kostbare materialen waarmee de ruimte verder is ingericht

Dakopbouwen
7. (-) Drie dakopbouwen in Amsterdam
Aan de Javakade in het Oostelijk Havengebied, Amsterdam, heeft Lovisa Rottier drie dakopbouwen opgeleverd. Een muzikant nam het voortouw, waarna de buren enthousiast raakten en na verloop van tijd vroegen de bewoners van een paar huizen verderop ook om een ontwerp voor een dakopbouw.


8. (-) Buurthuis met gymzaal in Veenendaal
Het buurthuis Panorama bevindt zich in een alzijdig, rond en uitnodigend paviljoen in het groen in plaats van een gesloten gebouw, zoals volgens Marlies Rohmer vaak het geval is. De ronde vorm benadrukt het autonome karakter van het gebouw tussen de flats uit de jaren zestig. Het omringende grasveld loopt zo’n dertig centimeter omhoog, waardoor het paviljoen in de grond lijkt te zakken.

Coffeeshop
9. (10) Coffeeshop Hi/Lo in Utrecht
De eerste nieuwe coffeeshop in Utrecht in 20 jaar, gevestigd aan de Croeselaan, is door Workshop of Wonders ontworpen als een eigentijdse en hoogwaardige horecagelegenheid, met een Arabisch tintje. De naam Hi/Lo is in het interieur vertaald naar twee sferen, een helderwitte hemel en een mysterieuze hel.

Vlissingen
10. (-) Open wijkschool in Vlissingen
Het scholencomplex de Combinatie ligt in de herstructureringswijk Nieuw Bonedijke in Vlissingen en is ontworpen door Architectenbureau Marlies Rohmer. In het gebouw bevinden zich drie basisscholen, een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, een grote sportzaal met verenigingsruimte, een mediatheek, een consultatiebureau en (vergader)ruimten voor maatschappelijk werk.

Reageer op dit artikel