nieuws

Manifestatie Bouwjong brengt leven in de stad

Geen categorie

De Groningse bouwmanifestatie Bouwjong! is in volle gang. Onder bezielende leiding van curator Marlies Rohmer pleegt de stad Groningen ontwerpend onderzoek naar de mogelijkheid om jongeren beter aan zich te binden. Huisvesting staat hierbij centraal. Een tentoonstelling met daarin alle ontwerpvoorstellen maakt vanaf april deel uit van het IABR in Rotterdam.

Manifestatie Bouwjong brengt leven in de stad

Samen met corporaties, ontwikkelaars en onderwijsinstellingen zijn verschillende
architectenbureaus aan de slag gegaan met het maken van ontwerpstudies, er kwam een rondreizende tentoonstelling en 25 januari jongstleden was er een rondetafelgesprek met verschillende partijen. Voor 2015 moeten er in de stad Groningen 4500 woningen gerealiseerd worden in vier verschillende zones in de stad. Dat is de ambitie die de gemeente en de besturen van de onderwijsinstellingen hebben neergelegd.

Meer informatie over de manifestatie Bouwjong! is te lezen in het artikel dat Bram Esser schreef in het maartnummer van de Architect.

 

Reageer op dit artikel