nieuws

GMP wint prijsvraag Karlsruhe Medisch Centrum

Geen categorie

Von Gerkan, Marg en partners uit Hamburg hebben de eerste prijs gewonnen met hun ontwerp voor nieuwe gebouwen van het Karlsruhe Medisch Centrum. De wedstrijd, uitgeschreven onder vijftien geselecteerde bureaus, richt zich op het masterplan voor het ziekenhuisdistrict in 2015, ‘Klinikum 2015’.

GMP wint prijsvraag Karlsruhe Medisch Centrum

 

De opgave, uitgeschreven door Städtisches Klinikum Karlsruhe, bestond uit de bouw van een nieuw centraal gebouw dat meer eenheid moet creëren in het gebied, bestaande uit oudere gebouwen en latere toevoegingen. Een centraal horecagebouw en nieuwe uitbreidingen vormden ook onderdeel van de opgave. Volgens de jury “sluit het plan van GMP het best aan bij de bestaande bebouwing en vinden alle faciliteiten hun onderkomen in het gebouw”.

‘Haus M’, moet een nieuw centraal punt worden in het ziekenhuisdistrict. Het bevat 24 operatiekamers, intensive care units, ruimtes voor medisch en functionele diensten, de nieuwe centrale sterilisatie-eenheid en verpleegafdelingen, samen goed voor een totale netto vloeroppervlakte van 20.500 vierkante meter.

Het totale projectgebied meet, samen met de gebouwen voor de nieuwe centrale horecagelegenheid en het hoofdgebouw 27.500 vierkante meter.

Reageer op dit artikel