nieuws

Dialoog ontwikkeling Kraanbolwerk Zwolle

Geen categorie

Voor de ontwikkeling van het Kraanbolwerk in de binnenstad van Zwolle is AM een dialoog gestart met de inwoners van de stad die hebben aangegeven mee te willen denken over de invulling. Met de uitkomsten kan AM in de planontwikkeling rekening houden met de wensen van de toekomstige bewoners.

Dialoog ontwikkeling Kraanbolwerk Zwolle

Het Kraanbolwerk ligt aan de rand van de binnenstad van Zwolle en wordt omgeven door de stadshaven. De voormalige Schaepmanlocatie is een plek met een rijk verleden en is onderdeel van de stadskroon van Zwolle. Deze plek, omringd door de stadsgracht en onderdeel van de oude vaarroutes tussen de Hanzesteden, wordt getransformeerd van handelskade met bedrijvigheid en wonen naar een woongebied. De gemeente Zwolle en AM hebben het ontwerp ingezet vanuit de stedelijkheid. Een stad met levendigheid en rust, voordeuren aan de straat en intieme hoven aan de binnenzijde. Het plan bestaat uit mix van appartementen en grondgebonden woningen voor een diversiteit van bewoners.

Zwolle Kraanbolwerk 

Voor de dialoog heeft AM www.woneninkraanbolwerk.nl opgezet. Hier kunnen geïnteresseerden een actieve bijdrage leveren aan het uiteindelijke programma voor Kraanbolwerk.

Reageer op dit artikel