nieuws

Deventer akkoord met ontwerp stadskantoor

Geen categorie

De gemeenteraad van Deventer is akkoord gegaan met het ontwerp van Neutelings Riedijk voor een nieuw stadskantoor. Het ontwerp bestaat uit een compact gebouw dat aansluit bij de stedebouwkundige traditie van (binnen)tuinen en bij de historische omgeving van de stad.

Deventer akkoord met ontwerp stadskantoor

 

Het ontwerp van Neutelings Riedijk voor het nieuwe Stadskantoor bestaat uit een voorgebouw met twee lagen met een kap en een verticale belijning voor de aansluiting met zijn buren. De kap wordt naar achter geplaatst waardoor de gevel zich los van het dak maakt. Hierdoor ontstaat een stadsbalkon en wordt de gevel een scherm aan het Grote Kerkhof.

Het dak krijgt Mansardekappen, voor binnenruimtes op zolder en groene, platte daken voor bezoekers om rond het binnenhof op het dak te lopen. Een daktuin gaat uitzicht bieden over het Burgemeestershof.

Stadskantoor Deventer

De stenen en filigrein gevels wisselen elkaar af. De eikenhouten kozijnen zijn achter in de muur geplaatst, waardoor medewerkers minder zicht op de omgeving hebben en is de aandacht meer in het gebouw gericht. De glazen filigrein gevels, waarvoor een maaswerk van gietijzers is aangebracht, zijn teruggeplaatst in het gevelvlak.

Riedijk heeft een flexibel gebouw ontworpen dat door de compartimentering, materialen en lastenverdeling in de toekomst (deels) een andere functie kan krijgen, van winkels tot verzorging. Door de royale vrije hoogtes is er volop mogelijkheid om in de toekomst installaties in te bouwen.

 Deventer Grote Kerkhof Deventer, Grote Kerkhof

De raad van Deventer is naast het nieuwe stadskantoor ook akkoord gegaan met de herhuisvesting van Theater Bouwkunde aan de Stromarkt en Filmhuis de Keizer aan de Nieuwe Markt in Deventer.

Reageer op dit artikel