nieuws

B&W Almelo akkoord met nieuw ontwerp stadhuis

Geen categorie

Het college van burgemeester en wethouders van Almelo heeft ingestemd met het definitief ontwerp (DO) voor het nieuwe stadhuis door architectenbureau Kraaijvanger. Het ontwerp houdt rekening met een lager kantoorvolume, zoals door de gemeenteraad verzocht na presentatie van het VO. Het ontwerp is vanaf vandaag te zien in de publiekshal van het huidige stadhuis.

B&W Almelo akkoord met nieuw ontwerp stadhuis

 Klik hier voor een filmpje van het ontwerp.

In het DO is ten opzichte van het VO verder ingezoomd op de gevels, de materialen en de functionaliteit van de verschillende ruimtes. Ook heeft Kraaijvanger aandacht besteed aan de inrichting van de openbare ruimtes en geeft het bureau een voorzet voor de vormgeving en inrichting van het plein voor het stadhuis. Tegelijk met de vaststelling van het DO is het VO voor het interieur vastgesteld. Hoe het stadhuis verwarmd en gekoeld gaat worden is nog niet duidelijk, al wordt uitgegaan van een WKO-systeem.

Budget

Het budget bedraagt 58,069 miljoen euro, waarvan 11,7 miljoen euro voor grondkosten. Het budget is met 831.000 euro verlaagd, vanwege het voordeel dat de aangepaste flexnorm oplevert. Het stadhuis telt straks 568 werkplekken.

Uitgaande van de huidige planning begint de bouw van het nieuwe stadhuis eind dit jaar en kan de Gemeente het nieuwe stadhuis medio 2014 in gebruik nemen.

Reageer op dit artikel