nieuws

Jonge architecten gevraagd voor ontwerplab

Geen categorie

Stichting Scholenbouwmeester Noord Nederland (SSNN) en BNA Onderzoek samen met Regio Noord starten in februari met het ontwerplab ‘Scholen in het Noorderland’. Jonge architecten kunnen hier meedenken over de toekomst van het basisonderwijs in krimpgebieden in de provincie Groningen. In dit ontwerplab werken jonge ontwerpteams samen met een ervaren architect: een ‘buddy’. De jonge architecten blijven inschrijver van het project.

Jonge architecten gevraagd voor ontwerplab

De opgave

In krimpgebieden ligt een omvangrijke opgave op het gebied van onderwijshuisvesting. Gebouwen zijn overbodig geworden door teruglopende leerlingaantallen of voldoen niet meer aan de huidige eisen. Voor het ontwerplab zijn in de Groningse gemeenten Loppersum en Bellingwedde concrete casussen geselecteerd. In teams van minimaal drie personen werken de jonge architecten aan de casussen. Een team kan zelf een buddy aandragen, of kan ervoor kiezen gekoppeld te worden aan een buddy.

Duurzame strategieën

Doel van het ontwerplab is om duurzame strategieën te ontwikkelen voor toekomstbestendig onderwijs in krimpregio’s met een scope tot 2040. Daarnaast worden nieuwe concepten ontwikkeld voor specifieke plekken en gebouwen. De dialoog met gemeenten, scholen, bewoners en een expertteam vormt een belangrijk onderdeel van het ontwerplab. De uitkomsten worden tijdens een slotbijeenkomst en in een publicatie gepresenteerd.

Het ontwerplab is bedoeld voor jonge architecten tot 40 jaar, zelfstandig of in dienst van een bureau. Lees meer over de opgave, deelname aan het ontwerplab en het tijdspad.
Op 17 februari 2012 wordt het ontwerplab afgetrapt in de Tramwerkplaats in Winschoten.

Reageer op dit artikel