nieuws

Cie. ontwerpt satellietstad bij Moskou

Geen categorie

de Architekten Cie. heeft een aanbesteding gewonnen voor het ontwerpen van een compleet nieuwe stad in de periferie van Moskou. Naast commerciële ruimten en voorzieningen, zal het te ontwikkelen multifunctionele gebied bestaan uit ca. 15.000 woonunits met in totaal 1.000.000 vierkante meter aan woningen. Naast eengezinswoningen en villa’s zullen ook sociale woningbouwblokken worden ontwikkeld. Kenmerkend voor het project is de hoge dichtheid, waardoor een hoogstedelijke sfeer zal ontstaan.

Cie. ontwerpt satellietstad bij Moskou

Geïnspireerd door de landelijke omgeving wordt de kern van het plan gevormd door een uitgestrekt landschapspark dat het te ontwikkelen gebied onderverdeelt in kleinere wijken, terwijl tegelijk de overkoepelende ruimtelijke kwaliteit van het plan wordt versterkt. Het park fungeert als ecologische corridor voor flora en fauna. Daarnaast is het park een natuurlijk filter, door het verzamelen en reinigen van regenwater en dit te hergebruiken voor grijswater, watersport en andere recreatieve activiteiten.

Gesloten bouwblok

Het al vaker door de Cie. toegepaste gesloten bouwblok, o.a. in Seoul, Korea en Perm, Rusland, wordt gebruikt vanwege zijn flexibiliteit, dichtheid, grootte en vrijwel eindeloze verscheidenheid aan configuraties. Door het duidelijke verschil tussen publiek en privé heeft deze typologie herhaaldelijk aangetoond dat het bijdraagt aan een sterke sociale cohesie en harmonie.

De start van de bouw staat gepland eind 2012 en loopt door tot 2016. Het projectteam van dit project bestaat uit Pero Puljiz, Branimir Medić, Jason Lee en Patrick Koschuch.

Bron: persbericht de Architekten Cie.

Reageer op dit artikel