nieuws

Agendatip: Starterswoningen van de toekomst

Geen categorie

In februari en maart wordenin het Architectuur Centrum Nijmegen (ACN) in het kader van de Architecten Estafette ontwerpen getoond voor starterswoning van de toekomst gemaakt door bouwkundestudenten van de HAN en het ROC. Aanleiding is het 100 jarig jubileum van woningbouwcoöperatie Standvast Wonen. Het project bestaat uit een droomwoning zonder grenzen en een realistische starterswoning die echt gebouwd moet gaan worden.

Agendatip: Starterswoningen van de toekomst

De jongeren hebben nagedacht over trends in levensstijl en behoefte van starters over 25 jaar en stelden zich o.a. de volgende vragen: Wat is het effect van natuur in en rond de woning? Worden mensen nog wel geprikkeld als alles wordt geautomatiseerd? Wat is de invloed van social media op de sfeer in een wijk? Hoe kan de vormgeving van een woning de beleving positief beïnvloeden en stress verlagen?

Uit deze vragen is een ontwerp ontstaan die geheel is ontworpen vanuit de beleving van de woning dat resulteerde in een realistisch ontwerp voor een starterswoning voor de toekomst. Beide ontwerpen met toelichting en maquette zijn vanaf 1 februari in het Architectuur Centrum Nijmegen te zien.

De groep jongeren die aan het project hebben gewerkt, hebben zich verenigd in een projectgroep met de naam ArchiRevo. Deelnemers zijn bouwkunde studenten van de HAN en het ROC: Nikki Mooren, Tom de Wit, Lonneke Mientjes, Joost Walraven en Rick van de Pol.

Expositie 1 februari t/m1 april 2012, Architectuurcentrum Nijmegen
Opening vrijdag 3 februari van 17.00 – 19.00 uur
Open inloop 1ste donderdag van de maand; 2 februari en 1 maart van 19.00 – 21.00 uur
Voor een toelichting zijn de studenten tijdens de expositie de eerste donderdagavond van de maand (donderdag 2 februari en 1 maart) aanwezig in het ACN van 19.00 tot 21.00. De opening vindt plaats op vrijdag 3 februari van 17.00 – 19.00 uur.

Reageer op dit artikel