nieuws

Zwembad met innovatief dak

Geen categorie

Wethouder Rinda den Besten geeft vandaag het startsein voor de bouw van zwembad Krommerijn te Utrecht. Het zwembad krijgt een te openen, met lucht gevuld, isolerend kunststof dak, zodat het zwembad ook in de winter bruikbaar is.

Zwembad met innovatief dak

Het ontwerp door Jeanne Dekkers Architectuur uit Delft in samenwerking met Wehrung Architecten uit Beek, is een permanente, duurzame en stijlvolle vervanging van het huidige openluchtzwembad. Dekkers wil een aantrekkelijk plaats creëren waar mensen uit Utrecht en omgeving, jong en oud, graag naar toe komen om er prettig te verblijven, te recreëren en te sporten.

Romeinse zuilen

Als inspiratiebron koos Dekkers de bijzondere ligging van het bad aan de Oude Rijn, een plek met sporen van de Romeinse tijd. Het zwembad krijgt een omloop met zuilen die het verplaatsbare dak dragen. De omloop dient tevens als tribune bij wedstrijden. De uitstraling is stoer.

Reageer op dit artikel