nieuws

Ziekenhuis als leefomgeving

Geen categorie

Het oncologiecentrum in Dakopbouw D van het VUmc in Amsterdam is getransformeerd tot een hedendaagse oase van licht, lucht en ruimte. Deze poli is niet de eerste stap van het ziekenhuis op weg naar een healing environment. Naast de Brightsites in het bestaande gebouw, waar patiënten, staf en bezoekers kunnen wennen aan de nieuwe aanpak, is dit wel de plek waar vrijwel alle uitgangspunten voor een volwaardige uitvoering zijn gerealiseerd.

Ziekenhuis als leefomgeving

 

Dakopbouw D, een lichte constructie met open kopgevels, is een ontwerp van het Architectenforum. Dit bureau heeft samen met D/Dock de ideale plattegrond ontworpen voor een omgeving die de nieuwste inzichten op het gebied van de healing environment incorporeert. Zo zijn open ruimtes ontstaan met een heldere een eenvoudige oriëntatie en transparantie.

Ziekenhuis als leefomgeving 

Door de patiënten veel verschillende gebruiksmogelijkheden en ruimtes te bieden, komt het interieurontwerp tegemoet aan de wens van de individueel ingestelde moderne mens, die voldoende keuzevrijheid wil hebben. Daarnaast plaats het ontwerp van D/Dock de patiënten en diens naasten in het middelpunt, zodat zij zich gastvrij ontvangen weten en het gevoel hebben dat er persoonlijke aandacht is voor hen.

 

 

Reageer op dit artikel