nieuws

Wel stadskantoor geen woningen in Delftse Spoorzone

Geen categorie

Eerder berichtten wij al over het niet doorgaan van de geplande 1500 woningen op het dak van de Delftse spoortunnel. Daarnaast melden wij in het verleden ook over het voorgenomen besluit van het Delftse college van B&W af te zien van de bouw van het nieuwe stadskantoor in de Spoorzone en, enkele maanden later, de optie om het nieuwe stadskantoor kleiner te maken (een etage minder).

Wel stadskantoor geen woningen in Delftse Spoorzone

 

Nu blijkt uit nieuw onderzoek naar de financiële gevolgen van het schrappen van het stadkantoor dat dit grote financiële en bestuurlijke risico’s met zich meebrengt. Geen stadskantoor maar wel een stationshal bouwen vertraagt de bouw van de spoortunnel bovendien met tien tot achttien maanden. Delft schat dat elke maand vertraging 3 à 4 miljoen euro kost.

Tot eind juli 2011 is al 6,5 miljoen euro geïnvesteerd in het stadskantoor. Eind van dit jaar zal dit opgelopen zijn naar 8,8 miljoen euro. Stopzetten van de bouw is volgens de gemeente daarom geen optie. Het college van burgemeester en wethouders werkt nu aan een nieuwe integrale ontwikkelstrategie, die in het tweede kwartaal van 2012 klaar zal zijn. Op 29 september bespreekt de raad de nieuwe koers voor de gebiedsontwikkeling. Met het project Spoorzone Delft is in totaal een investering van ongeveer 1 miljard euro gemoeid.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel