nieuws

Uitbreiding Amsterdam ArenA bereikt hoogste punt

Geen categorie

Aanstaande donderdag bereikt de uitbreiding van het hoofdgebouw van de Amsterdam ArenA haar hoogste punt. Het ontwerp is afkomstig van Soeters Van Eldonk. De uitbreiding en de modernisering moeten de toegankelijkheid en de veiligheid verbeteren. Daarnaast worden de hospitalityruimtes uitgebreid en wordt de verduurzaming van de installaties van het stadion verbeterd.

Uitbreiding Amsterdam ArenA bereikt hoogste punt

 

Ook wordt de wayfinding in het ontwerp van Soeters van Eldonk geoptimaliseerd, hierdoor zullen de gebruikers van het Hoofdgebouw zich gemakkelijker kunnen bewegen van en naar de zalen. Extra liften en roltrappen zijn in het plan opgenomen in een centraal gelegen nieuwe kern in het hart van het gebouw en er komt een inpandige verbinding tussen het Hoofdgebouw en Entreegebouw. 

Uitbreiding hoofdgebouw Amsterdam ArenA

Met de modernisering bereikt de Amsterdam ArenA de helft van de doelstellingen van een klimaatneutraal stadion in 2015. Zo worden de installatietechnische maatregelen gecombineerd met een nieuw gebouwbeheerssysteem waardoor het monitoren en sturen van de energiestromen voor elke ruimte centraal gebeurt. Speciale installaties zorgen ervoor dat er minder verwarmd of gekoeld hoeft te worden. Met energiebesparende maatregelen wordt de CO2 -uitstoot gehalveerd. De overblijvende uitstoot wordt gecompenseerd met de nieuwste generatie zonnepanelen op het dak en een eigen windmolen. Verpakkingsmaterialen worden gereduceerd, gescheiden en gerecycled. 

De totale investering bedraagt circa € 20 miljoen. In de zomer van 2012 wordt het project opgeleverd.

 

Reageer op dit artikel