nieuws

Twee scenografische expositieontwerpen

Geen categorie

Een sterk beeld neerzetten of een spannend verhaal vertellen is het doel van een eigentijds tentoonstellingsontwerp. Om collecties tot leven te brengen of geschiedenis te verbeelden, worden verhalen die museumobjecten met elkaar verbinden verteld. Voor deze verhalen worden nieuwe disciplines en media het museum binnengehaald. De ontwerper fungeert daarmee als scenograaf van een theatrale ervaring.

Twee scenografische expositieontwerpen

 

In het artikel ‘Verhalen verbeelden’ op pagina 16 tot en met 21 in de nieuwste de Architect Interieur worden twee scenografische tentoonstellingsontwerpen besproken. Auteur Caroline Goossens beschrijft hoe B-architecten in het MAS in Antwerpen alle zintuigen van de bezoekers stimuleert en hoe de objecten acteren in een steeds wisselend toneelstuk. Corien Ligtenberg beschrijft hoe Kossmann.dejong van Het Grachtenhuis in Amsterdam een hedendaagse variant van een kijkdoos heeft gemaakt: een hoorspel en een tijdmachine in één.

Interieur van het MAS in Antwerpen door B-architecten.  Fotograaf Jeroen Verrecht

Reageer op dit artikel