nieuws

Tentoonstelling Nederlandse OV terminals

Geen categorie

Iedereen die meer wil weten over de nieuwe OV-terminals kan de komende twee weken een bezoek brengen aan de tentoonstelling die studenten van de faculteit Bouwkunde TU Delft hierover organiseert. Daarnaast is er aanstaande woensdag, 21 september een symposium over de toekomst van deze stations.

Tentoonstelling Nederlandse OV terminals

 

 

 

 

In Nederland is de afgelopen jaren veel in gang gezet om de infrastructuur geschikt te maken voor de Hogesnelheidslijn. Als onderdeel hiervan wordt een groot aantal stations verbouwd tot multimodale knooppunten, ook wel bekend als Nationale Sleutelprojecten. De bouwwerkzaamheden aan deze stations blijven niemand onopgemerkt, maar toch is er tot op heden weinig bekend over de condities waaronder deze unieke en zeer complexe projecten worden gerealiseerd.

Utrecht _ Benthem Crouwel Station Utrecht door Benthem Crouwel Architecten

De Bouwkunde studenten tonen in de tentoonstelling tien grote stationsprojecten in Nederland en België. Er wordt aandacht geschonken aan Amsterdam ArenA, Amsterdam Centraal, Antwerpen Centraal (BE), Arnhem, Breda, Delft, Den Haag Centraal, Liège Guillemins (BE), Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal.

De tentoonstelling is open voor publiek en gratis te bezichtigen gedurende openingstijden van de faculteit Bouwkunde.

overzicht stationsprojecten 

Symposium

Tevens wordt op 21 september een symposium georganiseerd over de toekomst van de OV-terminals met sprekers van enkele nauw betrokken partijen, waaronder Spoorbouwmeester Koen van Velsen, ProRail, NS Poort, Benthem Crouwel Architekten en Mijksenaar. Aansluitend zal een debat plaatsvinden tussen de deze partijen en het aanwezige publiek.

Reageer op dit artikel