nieuws

Museon krijgt zonnedak

Geen categorie

Deze maand start de installatie van 200 zonnepanelen op het dak van het Museon. De panelen gaan 700 m2 dak vullen. Het wordt het grootste gemeentelijke zonnedak in Den Haag.

Museon krijgt zonnedak

 

 

 

De zonnepanelen op het Museon gaan op jaarbasis 38.000 kWh groene stroom opwekken. Dit is het gemiddeld jaarlijks elektriciteitsverbruik van 11 Nederlandse huishoudens. De stroom wordt gebruikt door het museum zelf. Bezoekers kunnen straks dagelijks via displays zien hoeveel energie de zonnepanelen opwekken.

Geschikte locatie

Het Museon is een geschikte locatie om zonnepanelen te installeren. Er is voldoende dakoppervlakte beschikbaar en de oriëntatie ten opzichte van de zon is ideaal. Ook is er geen beschaduwing van hoge gebouwen of bomen in de onmiddellijke omgeving. Tempus, het installatiebedrijf van Eneco, gaat de zonnepanelen installeren. Het is de bedoeling dat alle 200 zonnepanelen eind november op het dak van het museum geïnstalleerd zijn.

2040

Den Haag wil in 2040 klimaatneutraal zijn. Door het toepassen van steeds meer duurzame energiebronnen groeit het aandeel duurzame energie inde gemeente. Daarmee worden duizenden tonnen CO2 uitstoot voor de stad bespaard.

Reageer op dit artikel