nieuws

Mecanoo exposeert onderwijsgebouwen van nu en morgen

Geen categorie

Aanstaande donderdag opent in het Haarlemse ABC Architectuurcentrum de tentoonstelling: ‘Van crèche tot campus – Mecanoo’s onderwijsgebouwen van nu en morgen’. Op deze expositie worden de onderwijsgebouwen van de Delftse architecten geanalyseerd en in perspectief geplaatst tegen de achtergrond van veranderingen in de maatschappij, onderwijsvisies en posities van scholen.

Mecanoo exposeert onderwijsgebouwen van nu en morgen

Mecanoo heeft een groot scala aan gebouwen ontworpen, nationaal en internationaal, van crèche tot campus, van basisschool tot bibliotheek. De expositie toont een selectie van de ontwerpen waaronder het recentelijk gerealiseerde Sterren College in Haarlem en brede scholen De Boschakker in Eindhoven en St. Lukas in Amsterdam-Osdorp.

Ook aan bod komen de toekomstige projecten zoals kinderopvang Knotzhoeve in Leidschenveen (2013), Onze Droomschool voor speciaal onderwijs in Dordrecht (2013), ROC Noorderpoort in Stadskanaal (2013), Fontys Sporthogeschool in Eindhoven (2012), Amsterdam University College (2012), de Library of Birmingham (2013) en universiteitscampus MISiS in Moskou (2014).

Op donderdag 27 oktober organiseren Ellen van der Wal en Paul Ketelaars (architecten/partners van Mecanoo) een lezing met discussie. Het thema van de avond is ‘Onderwijsgebouw van/voor de toekomst – een perspectief van Mecanoo’.

Expositie: ‘Van Crèche tot campus – Mecanoo’s onderwijsgebouwen van nu en morgen’, 29 september t/m 27 november 2011.
Locatie: ABC Architectuurcentrum, Groot Heiligland 47, Haarlem

Reageer op dit artikel