nieuws

Licht in de duisternis

Geen categorie

Voor iemand die niet religieus is opgevoed, is het ontwerpen van liturgische elementen een behoorlijke uitdaging. In de Architect Interieur van september vertelt de Utrechtse ontwerper Lotte van Laatum hoe zij zich voor het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis voor het eerst in haar leven in de Bijbel verdiepte.

Licht in de duisternis

Van Laatum in haar gesprek met onze Redacteur Interieur Marit Overbeek: “Licht is heel belangrijk in een kerk. Niet alleen vanwege de Bijbelse betekenis ervan, goddelijke harmonie en de aanwezigheid van de Heilige Geest, maar ook omdat mensen verlichting zoeken in hun geloof. Ik wilde dat de meubels eruitzien alsof ze in een kerk hebben gestaan, en dat ze hetzelfde mystieke effect oproepen.”

Lees alles over Van Laatums ontwerp in de Architect Interieur 39.

 

Reageer op dit artikel