nieuws

Kuin & Kuin Architecten ontwerpt brede School Maasbree

Geen categorie

Kuin & Kuin Architecten is als winnaar uit de bus gekomen voor het ontwerp van de nieuwe brede school in het hart van Maasbree in de gemeente Peel en Maas. Het bureau liet met de uitverkiezing 32 bureaus achter zich.

Kuin & Kuin Architecten ontwerpt brede School Maasbree

 

De komende periode en begin volgend jaar wordt gezamenlijk met opdrachtgever Kerobei, Bobo Kindercentra en de Maasbreese gemeenschap gewerkt aan een definitief ontwerp. Ruim 600 leerlingen en circa 400 kinderen op de kinderopvang (dagopvang, peuterprogramma en buitenschoolse opvang) kunnen naar verwachting vanaf begin 2014 gebruikmaken van hun nieuwe onderkomen aan het Kennedyplein.

Het plan van Kuin & Kuin Architecten is gekozen op basis van onder meer inpassing in de omgeving, het kindvriendelijke ontwerp, duurzaamheid, flexibiliteit in gebruik en speelsheid van kinderen. Ook de vormgeving, gevelbeeld en materialisering waren doorslaggevend.

Met de komst van de nieuwe brede school aan het Kennedyplein komen alle kinderen van nul tot en met twaalf jaar straks, nu nog verspreid over verschillende locaties, onder één dak in het hart van Maasbree. Onderdeel van het ontwerp is een laag met appartementen op de brede school. Het lagerliggende plein wordt hierdoor intiemer en ook de sociale controle op het Kennedyplein wordt hiermee vergroot. De woningen zijn toekomstbestendig waardoor bij verandering van ruimtebehoefte klaslokalen omgebouwd kunnen worden tot woning of andersom.

Reageer op dit artikel