nieuws

KOW hoopt op doorstart

Geen categorie

Het was een dag om nooit te vergeten, de oprichting van het Haagse architectenbureau KOW. De introductie viel samen met het optreden van de Rolling Stones op het Malieveld in Den Haag. Daar was KOW bezig met de bouw van een nieuw kantoorpand wat rechtstreeks op het concertterrein uitkeek. En om twee festiviteiten te combineren had het architectenbureau zijn relaties uitgenodigd om vanuit het pand in aanbouw de oprichting en het concert bij te wonen.

KOW hoopt op doorstart

Net toen Mick Jagger met het openingsnummer begon kwam de regen met bakken uit de lucht. Hij zag er de humor wel van in maar voor KOW bleek het jammer genoeg een teken aan de wand. 

Nu in september 2011, 13 jaar later, blijkt het Haagse architectenbureau failliet. Het bureau, voortgekomen uit de samenvoeging van twee architectenbureaus, Hans Kuiper Architectuur en Stedenbouw en Architectuurbureau Oosterheert Wubben heeft door de huidige crisis flink moeten saneren de afgelopen twee jaar. Het heeft echter niet geresulteerd in de beoogde financiële positie.

Het Haagse architectenbureau, gevestigd in het Magazijn hoopt nu op een doorstart in een nieuw bedrijfsprofiel met behulp van nieuwe aandeelhouders. KOW wil na deze eventuele doorstart zijn dienstverlening uitbreiden met conceptontwikkeling en project- en procesmanagement. Momenteel wordt dit samen met adviseurs onderzocht. KOW blijft tot die tijd werken aan de lopende opdrachten.

Reageer op dit artikel