nieuws

Kabinet: stadsgewest Haaglanden opheffen

Geen categorie

Het kabinet wil het stadsgewest Haaglanden opheffen. De bestuurslaag zou overbodig zijn en te ver van de burger af staan, zo blijkt uit de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Minister Donner wil de taken van het stadsgewest verdelen over gemeenten en de provincie.

Kabinet: stadsgewest Haaglanden opheffen

Het stadsgewest Haaglanden neemt nu nog besluiten over onder meer de vergunningen voor het openbaar vervoer. De provincie zou die taak over moeten nemen.

Geen grote Randstadprovincie

Uit dezelfde begrotingsstukken blijkt dat de vorming van een grote Randstadprovincie waarin Zuid-Holland op zou gaan, van de baan is. Het kabinet wil alleen een eventuele fusie van Noord-Holland, Flevoland en Utrecht nog onderzoeken. Voor Zuid-Holland wordt gedacht aan samenwerking tussen de grote steden en de provincie.

Zuid-Holland heeft jaren gepleit voor de vorming van één Randstadprovincie, om beter te kunnen concurreren met grote regio’s in het buitenland. Maar bestuurders in Noord-Holland zagen dit idee niet zitten. Zuid-Holland kwam daardoor alleen te staan.

Bron: WestOnline.nl

Reageer op dit artikel