nieuws

Informatiecentrum Canadese begraafplaats Holten

Geen categorie

Vorige week is het nieuwe informatiecentrum op de Canadese begraafplaats in Holten geopend. Ontwerper is Jaap Kuin. Het centrum heeft onder meer een digitale ‘soldiers database’ waarin informatie te vinden is over alle 1394 in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Canadese soldaten die hier begraven liggen.

Informatiecentrum Canadese begraafplaats Holten

 

De eerste aanzet voor het centrum is afkomstig van een groep vrienden uit Holten. Zij gingen uit van een ‘soort tuinhuisje’ aldus Gerrit Jan van ’t Holt tijdens de openingstoespraak. Naarmate de bouw vorderde, is het gebouw ook groter geworden en heeft het onder meer een filmzaal. De opzet is hetzelfde, het moet een plek worden waar gebeurtenissen, namen en verhalen uit de oorlogstijd blijven voortleven nu er steeds minder overlevenden zijn.

Jaap Kuin was architect bij de Groot in Vroomshoop en is nu docent bij het Windesheim college in Zwolle.

Reageer op dit artikel