nieuws

iNeX architecten winnaar Victor de Stuersprijs 2011

Geen categorie

iNeX architecten is met de restauratie en herbestemming van het pand De Pelikaan van opdrachtgever ECDPM in Maastricht de winnaar van de Victor de Stuersprijs 2011. De jury is vol lof over de zorgvuldige benadering die de winnaars hebben toegepast bij zowel het exterieur en het interieur van het monumentale pand aan het O.L. Vrouweplein 21.

iNeX architecten winnaar Victor de Stuersprijs 2011

 

 

Ook is de jury lovend over de wijze waarop oud en nieuw op een harmonische wijze door iNeX architecten aan elkaar zijn gekoppeld. De nieuwbouw aan de achterzijde met met de fraaie erbij passende tuin voegt een nieuwe laag aan de geschiedenis van dit gebouw en van deze plek toe.

De Victor de Stuersprijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een architect, opdrachtgever of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de monumenten binnen de gemeente Maastricht.

Reageer op dit artikel