nieuws

Huttenfestival de Vlek opent morgen met Feest van Rook & Vuur

Geen categorie

Ruud Vreeman ontsteekt morgen rond 16.30 uur het vuur waarmee hij officieel Huttenfestival de Vlek opent. Iedereen is welkom bij dit Feest van Rook & Vuur.

Huttenfestival de Vlek opent morgen met Feest van Rook & Vuur

Sinds zaterdag 2 september wordt er volop gebouwd in de Spoorzone in Tilburg. Het lege en verlaten NS-terrein veranderde de afgelopen dagen langzaam in een heus dorp. Vandaag zijn bijna alle bouwwerken klaar en start het Programma van Leven. De Speeltuin van restmateriaal van 2012 Architecten is helemaal voltooid. La Bolleur brouwt Liquid Gold bier, bezoekers kunnen zich inschrijven bij het Bevolkingsregister van het Homedepot of een eigen meubel maken bij Fabriek te Kraak van Bureau Detours uit Denemarken. Wie behoefte heeft aan rust, bezint zich in de Hutboom van Onix Architecten of doet een tukje in de hangende slaapplek KAPKAR / VH T-1 van Frank Havermans. Bij Hilbrink Bosch Architecten is de Eierfabriek van de Toekomst te bewonderen. Eten doe je in de kantine van Piet-Hein Eek (Eten bij Piet) en wie zijn of haar T-shirt Re-Used wil, kan daarvoor terecht in het naaiatelier Bregje Fukkens van Studio Boot.

Performances

Vanaf vandaag zijn er optredens van onder meer het Zuidelijk Toneel, Dansgezelschap LaMelis, en Tekstwevers. De laatste twee in het kader van Tilburg Textiles.

Vrijdag 9 september organiseert Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg (CAST) een lezing in samenwerking met Piet Hein Eek. Aansluitend volgt er een debat en een borrel. Aanmelden via Cast: http://castonline.nl/node/470

Vrijheid en romantiek

Het Huttenfestival De Vlek, naar het concept van Studio Boot, gaat over bouwen in vrijheid en de romantiek van het bouwen. Iets nieuws brengen, een nieuwe kijk op bouwen, handel drijven en doorreizen naar een volgende locatie. In slechts een paar dagen samen bouwen, van een lege spoorzone naar een dorp vol leven. Dat is de uitdaging. De aanlokking van deze vrijheid was voor artistiek leider Petra Janssen en zakelijk leider Ellen Altenburg aanleiding om gerenommeerde ontwerpers, architecten en kunstenaars te benaderen en partners uit te nodigen voor de Vlek.

Stad – platteland

De eerste editie van het Huttenfestival in de Spoorzone in Tilburg is de opmaat is voor een jaarlijkse Vlek die reist van ‘stad naar platteland naar stad’: van de Spoorzone in Tilburg (pilot 2011) naar De Ploeg, Bergeijk en Manifestatie Landkunst (2012) naar Strijp S, Eindhoven (2013). De Vlek wil zo bijdragen aan de strijd om de titel 2018Brabant Culturele Hoofdstad van Europa en legt relaties met de thema’s: ‘Wij maken de stad’, ‘Wij verbinden mensen’ en ‘Wij ontdekken de toekomst’.

 

Reageer op dit artikel