nieuws

Hospitality als opgave

Geen categorie

Hospitality betekent letterlijk gastvrij zijn of gastvrijheid en wordt traditiegetrouw gebruikt voor de ontvangst en het vermaken van gasten en bezoekers. Deze gastvrijheid wordt nu omarmd door de gezondheidszorg, werkgevers en winkeliers, overheden en commerciële bedrijven in allerlei sectoren. Zo zijn een aantal Nederlandse ziekenhuizen, zoals het Martini Ziekenhuis, het Erasmus MC en het VUmc, al een aantal jaar bezig te transformeren tot een ‘healing environment’.

Hospitality als opgave

 

Om de beste werknemers aan te trekken en te behouden, moet het nieuwe kantoor dan ook kunnen concurreren met de werkkamer thuis of de Coffee Company. Werknemers moet het naar de zin worden gemaakt. Klanten worden dan ook niet meer ontvangen door een telefoniste achter een receptiebalie, maar door een hostess naast een espressobar. Hospitality wordt ook letterlijk geïntegreerd: het museumcafé oogt tegenwoordig als een chic restaurant en in de winkel waar je kleding koopt, kun je uitpuffen met een uitstekende latte macchiato.

Een aantal voorbeelden van projecten die hospitality hebben toegepast:
– W Hotel in Londen door Concrete Architectural Ass.
-Hotel De L’Europe in Amsterdam door Dam & Partners
– Fabbrica in Bergen door Tjep
– Restaurant Het Bosch, Amsterdam door JagerJanssen architecten samen met Dreissen Architecten
– Bar Zurich in Amsterdam door IDing

 Hopitality 

Ook horecagelegenheden richten zich met hospitality steeds meer op groepen die een bepaalde lifestyle delen. Om dit naar de gasten te communiceren is het interieurontwerp hierop aangepast en meer uitgesproken. De hotels, bars en clubs die de laatste jaren zijn opgericht, willen gasten aantrekken die zich bewust zijn van hun omgeving en daar zelf actief een rol in willen spelen. Daarvoor worden flexibele en multifunctionele ontwerpen gemaakt.

In de Architect interieur worden een aantal projecten in het kort besproken die hun interieur hebben aangepast aan de wensen van de hedendaagse gast.
– Hi Matic Hotel Parijs door de Franse designer Matali Crasset
– Sleeping out of the box Gent door Linde Hermans
– Casa 400 Amsterdam door Oever Zaaijer

Reageer op dit artikel