nieuws

Hoogste punt De Willem Barendsz en De Zee-Arend, Overhoeks

Geen categorie

Eind vorig jaar is de bouw gestart van De Zee-Arend en De Willem Barendsz in de nieuwe stadswijk Overhoeks in Amsterdam. Inmiddels hebben de twee woongebouwen met elk 22 appartementen hun hoogste punt bereikt. Het ontwerp is van de Portugese architect Álvaro Siza.

Hoogste punt De Willem Barendsz en De Zee-Arend, Overhoeks

 

 

 

Architect Álvaro Siza heeft beide gebouwen ontworpen in een kleinschalige, intieme setting. De gebouwen onderscheiden zich onderling in de natuurstenen afwerking van het exterieur. Een donkere steen voor De Zee-Arend en een lichte uitvoering in het geval van De Willem Barendsz. De verwachte oplevering is in het tweede kwartaal van 2012. Siza ontwierp tevens De Europa, het appartementencomplex aan het IJ.

Overhoeks is een nieuw stuk Amsterdam aan het IJ. De wijk is vernoemd naar de markante Shell-toren met de kroon en ligt vlakbij het centrum, recht tegenover het Centraal Station. Overhoeks wordt een wijk met een mix van wonen, werken, vrije tijd en cultuur. Boegbeeld is het nieuwe EYE-gebouw. Er komt een uitgestrekt Oeverpark aan het IJ.

Reageer op dit artikel