nieuws

Groen op de vierkante meter

Geen categorie

Omdat nu eenmaal niet iedereen kan beschikken over een groot groen wijkpark op de hoek, simpelweg omdat daar in Nederland geen ruimte voor is, zijn Postzegelparken een goed initiatief. Onlangs werd in de Indische Buurt in Amsterdam de eerste van een reeks mini-parkjes geopend.

Groen op de vierkante meter

 

 

 

Postzegelparken zijn een klein stukje groen en vormen een onderdeel van de openbare ruimte in de buurt of de wijk. De inrichting en de voorzieningen komen in samenspraak met de bewoners tot stand. Het wordt hierdoor een openlucht huis- of hobbykamer-van-de-buurt.

Het idee is niet nieuw, Stichting Postzegelparken liet zich inspireren door kleine groene ruimtes in New York waar zij eveneens dienen als ontmoetingsplaats voor de bewoners. 

 

Reageer op dit artikel