nieuws

Filmtip 3, AFFR 2011: In vergelijking

Geen categorie

Van 6 tot en met 9 oktober wordt in Rotterdam het Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR) gehouden. Tijdens deze dagen zijn bijna 100 films te zien waarin architectuur en ‘de stad’ een glansrol vervullen. De redactie tipt u de komende tijd over films die de moeite waard zijn.

Filmtip 3, AFFR 2011: In vergelijking

 

 

 

8 oktober van 21.45 tot 23.45 uur
Zum Vergleich | In Comparsion van Harun Farocki (DE, 2009, 61 min.).

Bakstenen zijn de resonerende fundamenten van de samenleving. Ze vormen kleilagen die net als langspeelplaten ‘vet’ klinken. Ze worden in serie geproduceerd, maar elke steen is net even iets anders, niet ‘just another brick in the wall’.

 Filmtip :Vergelijk 

Bakstenen maken ruimten, ze organiseren sociale relaties en ze slaan kennis op over sociale structuren. Door te resoneren vertellen ze ons of ze goed genoeg zijn of niet. Stenen vormen het fundamentele geluid van onze samenlevingen, maar we hebben niet geleerd om naar ze te luisteren. Farocki toont ons verschillende productielocaties van baksteen, met de bijbehorende kleuren, bewegingen en geluiden. Baksteen branden, baksteen dragen, metselen, steen op steen, zonder commentaar en van traditie naar innovatie.

 Filmtip Vergelijk 

In het voorprogramma worden twee films getoond.
Disney Motionland
(Maria Jeglinska Zaq Foltest, UK, 2010, 12 min.)
De film geeft een poëtisch beeld van al het vervoer binnen Disneyworld.
5 Cities, 5 Places, 1 Day
(Camilla Robinson, UK, 2011, 14 min.)
Deze film biedt een verstild verslag van gebouwen in de steden Glasgow, Liverpool, London, Halifax en Den Bosch, door de ogen van de bewoners ervan.

Kijk voor het volledige programma op www.affr.nl

Reageer op dit artikel