nieuws

Filmtip 2, AFFR 2011: The freaky story of the funky skyscraper

Geen categorie

Van 6 tot en met 9 oktober wordt in Rotterdam het Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR) gehouden. Tijdens deze dagen zijn bijna 100 films te zien waarin architectuur en ‘de stad’ een glansrol vervullen. De redactie tipt u de komende tijd over films die de moeite waard zijn.

Filmtip 2, AFFR 2011: The freaky story of the funky skyscraper

 

 

8 oktober, 17.30-19.00 uur

The freaky story of the funky skyscraper (Andres Rubio, SP, 2011, 75 min.)

Van de vele briljante architecten die in vergetelheid zijn geraakt staat de Madrileen Miguel Fisac hoog op de lijst. Deze verrassende documentaire toont zijn leven en werk parallel aan de politieke ontwikkelingen van Spanje. Fisac ontwierp in de Franco periode de Pagode, het gebouw waar de titel naar verwijst. Ze is de iconische kantoortoren van een farmaceutisch bedrijf, een frivool en optimistisch gebouw dat direct door het publiek is omarmd. Fisac maakte daarna nog meer bijzondere staaltjes van bekisting, ‘soft architecture’ genoemd. De documentaire is een waar eerherstel voor deze in alle opzichten tegendraadse architect.

Het complete programma, openingstijden en voor het reserveren is te vinden op www.affr.nl

Reageer op dit artikel