nieuws

EUR bouwt huisvesting voor internationale studenten

Geen categorie

De nieuwe campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) krijgt huisvesting speciaal voor internationale studenten. Het zogenoemde ‘U-gebouw’, een ontwerp van Studio Leon Thier, biedt plaats aan 372 studenten, waarvan 260 woningen zijn gereserveerd voor studenten uit het buitenland.

EUR bouwt huisvesting voor internationale studenten

 

Het U-gebouw ligt aan de oostzijde van het terrein, op loopafstand van de collegezalen. Het ontwerp van Studio Leon Thier krijgt vijftien woonverdiepingen en 372 kamers. De entree van het gebouw komt aan de nieuwe campusboulevard en geeft toegang tot een grote fitnessruimte. Ook staan een foodplaza en een supermarkt to go gepland. De nieuwbouw maakt deel uit van herontwikkeling van het universiteitsterrein.

De bouw van het nieuwe gebouw start begin volgend jaar. De studentenhuisvesting moet halverwege 2013 klaar zijn, zodat de eerste studenten er in september van dat jaar hun intrek kunnen nemen.

Reageer op dit artikel