nieuws

Ekümenopolis openingsfilm AFFR 2011

Geen categorie

Van 6 tot en met 9 oktober wordt in Rotterdam het Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR) gehouden. Tijdens deze dagen zijn bijna 100 films te zien te zien, waarin architectuur en ‘de stad’ een glansrol vervullen. Het festival opent met de Turkse film Ekümenopolis (Imre Azem, TU, 2011, 88 min.), een documentaire over miljoenenstad Istanbul, waar de kloof tussen arm en rijk steeds groter wordt.

Ekümenopolis openingsfilm AFFR 2011

Het AFFR 2011 wordt geopend door architect Frits van Dongen, die sinds 1 augustus is aangetreden als de nieuwe Rijksbouwmeester. De openingsfilm Ekümenopolis wordt ingeleid door een vraaggesprek tussen Jord den Hollander (bestuursvoorzitter AFFR) en de filmmaker.

Den Hollander, programmeur van het AFFR over de keuze van Ekümenopolis : “We hebben voor deze film gekozen als opening omdat het de ingrijpende maar ook dramatische gevolgen laat zien van een ongeplande stedelijke ontwikkeling. Film en architectuur gaan in deze film op een perfecte manier samen. Vanwege het mooie gebruik van animaties is het een van de mooiste documentaires in dit genre die dit jaar is uitgekomen”.

Het AFFR is een tweejaarlijks festival voor liefhebbers van films die een raakvlak hebben met stedenbouw en architectuur. Rondom het filmprogramma zijn er ook talkshows, debatten, lezingen en (fiets)tours. Voor het eerst wordt ‘het beste van AFFR 2011’ ook in Groningen vertoond. Het complete programma, openingstijden, reserveren is vanaf 16 september te vinden op www.affr.nl

 

Reageer op dit artikel