nieuws

Directeur Arnhem Mode Biënnale vertrekt

Geen categorie

Willemien Ippel, directeur van de Arnhem Mode Biënnale moet vertrekken. Ippel krijgt geen gouden handdruk mee. Dit is een van de voorwaarde die de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland hebben gesteld aan de financiële hulp die ze willen verstrekken om het internationale modefestijn in Arnhem te redden. Gisteren werd bekend dat na het gedwongen vertrek van Ippel ook het voltallige bestuur van de Biënnale opstapt.

Directeur Arnhem Mode Biënnale vertrekt

In een persverklaring stelt het bestuur de weg vrij te willen maken voor een nieuwe club die met een frisse blik een nieuwe visie op het evenement kan ontwikkelen. Het bestuur heeft er afgelopen maanden aan gewerkt om de financiële crisis bij de Arnhem Mode Biënnale (AMB) te bezweren. Nu financiële stabiliteit is bereikt, acht het bestuur de tijd rijp om het stokje over te dragen.

Het evenement bleef met grote verliezen achter na de zwaar tegenvallende editie in juni van dit jaar. Gemeente en provincie gevel elk een voorschot van 60.000 euro. Daarnaast springt het bedrijfsleven bij, om het gat van in totaal 225.000 euro te dichten.

Gemeente en provincie willen vooralsnog doorgaan met het evenement, dat in hun ogen zeker potentie heeft. Een evaluatie, die momenteel wordt uitgevoerd, moet uitwijzen hoe een volgende editie succesvol en kostendekkend kan worden georganiseerd.

Het tekort van de Arnhem Mode Biënnale was met name ontstaan door tegenvallende bezoekcijfers van het evenement afgelopen juni. Het trok slechts zo’n 16.000 betalende bezoekers, terwijl op het dubbele was gerekend.

Bron: De Gelderlander

 

Reageer op dit artikel